Skip to content

Het stadsbos van Almere

Praat mee met de Bosdialoog

Gemeente Almere en Staatsbosbeheer willen graag met bewoners, vrijwilligers en bezoekers nadenken over de toekomst van Almeerderhout en organiseert daarvoor de ‘bosdialoog Almeerderhout’. Meepraten en denken kan via ingesprek.almere.nl/stadsbos Op deze pagina meer over de achtergrond en welke mogelijkheden tot meepraten er verder zijn. Vragen? Mail growinggreen@almere.nl 

De achtergrond

Het Almeerderhout is een echt stadsbos. Het draagt bij aan een fijn Almere om te wonen en te recreëren. Het is bos is veertig jaar geleden aangelegd als polderbos en sindsdien is er veel veranderd. De stad vouwt zich steeds meer om het Almeerderhout. Aanvankelijk nog alleen uit Haven en Stad-oost, nu ook vanuit de nieuwere wijken Nobelhorst, Vogelhorst, Overgooi en Oosterwold en straks ook nog vanuit de nieuwe Floriade-stadswijk.

Er is een hoop verandert, maar het bos staat nog steeds. Steviger en groter dan ooit. Maar wat betekenen die veranderingen voor het bos? En wat kan het bos betekenen voor de wijken en bewoners, of voor Almere als geheel? Daarover gaan we graag met jou in gesprek tijdens deze Bosdialoog.

Het resultaat

We willen Almeerderhout graag aantrekkelijker en bekender maken voor alle Almeerders en andere bezoekers om in te bewegen en te ontspannen. De opbrengst van de dialoog gaan we bundelen in de Bosagenda ‘Toekomst van het Almeerderhout’ en bieden we aan bij College, Raad en de directie van Staatsbosbeheer. Zodat het Almeerderhout, meer dan voorheen, onmiskenbaar onderdeel van de stad zal uitmaken. 

De dialoog

Meepraten kan online via ingesprek.almere.nl Je kan ook in de maand april jouw mening achterlaten in de speciale Almeerderhou(d)t-boom in het buitencentrum van Staatsbosbeheer op de Kemphaan. Daarnaast zijn er voor omwonenden uitnodigingen verstuurd voor een wandeling door het gebied.

Almeerderhout