'Een brug naar de Floriade'

Onder de winnaars van de Growing Green Cities Speld zaten ook de bedenkers van de veelal prachtige plannen voor het Rondje Weerwater in 2014. Tijdens de Manifestatie#3 ontving Harrët Bosman, in naam van Kleurincultuur, een speld voor het ontwerp van de Brug naar de Toekomst. 

Samen
Harriët ontwierp samen met het team van Kleurincultuur en Almeerse schoolkinderen een plan voor een cultureel programma rondom de brug naar de toekomst, 'een educatief zevenjarenplan' zoals ze het zelf noemt, dat uiteindelijk moet resulteren in een prachtige brug vanaf de oever van het Weerwater naar het Floriadeterrein.

De jury was unaniem: “Een mooi idee om de brug die in vele ontwerpen terugkwam met onderwijs en partners uit de stad vorm te geven én uit te willen voeren”. Harriët: “Hoe geweldig is het om samen met scholen en partners uiteindelijk tot zo’n prachtig object te komen? Uitvoeren blijkt een stap te ver, maar we kunnen wel meedenken in het programma van eisen en de architect verbinden aan de scholen.


Virtueel wandelen
We hebben de ruimte om te experimenteren, uiteindelijk willen we de brugontwerpen die de kinderen maken printen in kleine miniaturen en de volgende stap is om ze virtueel over hun eigen ontworpen brug te laten wandelen”.
Door de schoolkinderen nu al zo actief te betrekken bij de Floriade ervaren ze de weg er naar toe. Het zou toch geweldig zijn als straks hun brug echt kan worden gebouwd?”.

Kleurincultuur biedt op laagdrempelige wijze kunst en cultuur in de stad. Op verschillende plekken zijn ArtLabs waar schoolkinderen in hun vrije tijd op een educatieve manier kennis maken met hun eigen creativiteit in verschillende kunstvormen.
Harriët werkt binnen Kleurincultuur voor de brug samen met de onder andere de Meergronden en verschillende Almeerse kunstenaars. (Saskia Burleson en Erik fakkeldij)

Meer weten? Kijk dan ook op www.kleurencultuur.com