Growing Green Spelddrager sinds 08-11-2014

Genomineerd door Tineke Fokkens: ‘Judith heeft veel energie gestoken in Growing Green, onder andere met de Plantable Home en met duurzame ecolodges voor de Camping Waterhout.’

 

Het is een levend huis

De Plantable Home is slechts een van de redenen waarom Judith Flapper genomineerd werd voor de Growing Green Speld. Zij zoekt constant naar verbindingen – in kunst, landschap, geografisch en in de kansen die Almere als Growing Green City hiervoor biedt. Het huis dat onlangs zijn wortels heeft geplant op Camping Waterhout is een afstudeerproject van de Amsterdamse kunstenaar Anne van Klooster. Na een rondreis door heel Nederland bracht Judith het naar Almere.

‘Het is een levend huis, een huis dat wordt gemaakt door gewortelde wilgentakken met elkaar te verbinden. En dat door twee ronde vormen met elkaar te verweven tot kamers. Het geheel wordt ongeveer 5 meter lang en 3 meter breed. Een prachtige ruimte om je even in terug te trekken, te mediteren en je verbonden te voelen met de natuur.’

Symbool voor de groei van de Floriade
Judith ziet de groei van het huis als een symbool voor de groei van de Floriade. ‘Het huis zal ieder jaar meer vorm krijgen en steviger worden en als straks in 2022 de Floriade geopend wordt, hebben we er een icoon bij.’ Met vrijwilligers en crowdfunding probeert ze samen met Camping Waterhout het huis geplant te krijgen. Ondertussen is ze bezig met nieuwe Growing Green-projecten.

Met haar werk voor Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is zij dagelijks bezig met de stad. Debatten, kunst en het landschap van Almere liggen haar nauw aan het hart. Haar belangstelling gaat uit naar projecten die niet alleen binnen Almere voor verbinding zorgen, maar deze stad ook verbindt met de omliggende steden.