Ook het Cupidohof in Almere Poort is door bewoners omgetoverd tot een uitnodiging voor iedere bezoeker. In een halve cirkel staat een robuuste pergola waar rozen, frambozen en andere planten groeien. De moestuin is een uitnodiging om te ruiken, proeven, voelen en genieten.

Het hofje is een vriendelijke omgeving op een stukje nog niet verkochte bouwgrond, waar de aangrenzende bewoners gebruik van mogen maken.

Marije Buiter is net afgestudeerd als diëtist. Toch ligt haar hart bij tuinieren, het liefst samen met buurt- en wijkgenoten. Ze is een van de drijvende krachten op dit prachtige hofje: “Ik kan er zo van genieten dat andere Almeerders dit plan overnemen en zelf aan de slag gaan op open of tijdelijk beschikbare plekken in hun buurt en er samen iets  moois van maken.”

Moestuinen en patat
“Zo’n twee jaar geleden zijn we aan de slag gegaan met het hofje. We hebben bijna alles zelf gedaan met een beetje hulp van de gemeente. Ook de bestrating hebben we in een paar weken zelf gelegd. Iedereen werkt hier naar gelang hij kan en zin heeft. Als je je ergert aan het onkruid, haal je het weg. Door op deze manier samen dingen te doen, wordt het nooit vervelend.

In het hofje groeien veel bloemen, maar ook groenten en zelfs aardappelen. Daar hebben we patat van gebakken voor de kinderen in de buurt. Kinderen krijgen hier als ze willen een eigen minimoestuin. Er is altijd wel iemand in de buurt om uitleg te geven.” Marije is enthousiast en ze hoopt dat meer bewoners in Almere de mogelijkheid aangrijpen om lege of tijdelijk lege plekken in hun buurt te vullen met een door de buurt bedacht plan. Ze hoopt dat veel buurten dit voorbeeld volgen. “Hier word je toch blij van?!”