Programma Dutch Agri Food Week

Van 5 tot en met 16 oktober 2018 staat Nederland in het teken van de toekomst van ons eten. Tijdens de vierde editie van Dutch Agri Food Week krijgen bezoekers bij de boer, de voedselproducent, de kok, de wetenschapper en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag: wat eten we nu en in 2050?

Voor het tweede jaar op rij zijn er ook in Almere diverse activiteiten die te maken hebben met goed voedsel, het liefst zo lokaal mogelijk. Hieronder staat het voorlopige programma, dat steeds verder wordt aangevuld naar mate er meer informatie is. Alle activiteiten vinden plaats op het Forum in een speciale Stadskas, tenzij anders aangegeven.

Het programma:

 

 

woe 10 oktober: Duurzaamheid in de breedste zin van het woord

Om 10:10 trappen we af met een bijeenkomst voor professionals met uiteraard het onderwerp Duurzaamheid in de breedste zin van het woord! Het middag programma op de locatie Forum zal worden gevuld met ondernemers, sprekers  en diverse producten en informatie op het gebied van Duurzaamheid. Voor wie: Iedereen

Don 11 oktober: Flevo Food Expeditie Tour

Flevofood organiseert een Foodtour langs innovatieve voedselbedrijven in Flevoland. Om aan de veranderende voedselvraag van 2050 te voldoen, worden er nieuwe manieren ontwikkeld om de wereldbevolking te voeden.Voor wie: Professionals

Vrij 12 oktober: Breakfastclub Flevolands voedsel

Samen ontbijten en discussiƫren over Flevolands voedsel.Meer informatie over aanmelden volgt.Voor wie: Professionals

Zat 13 oktober: Kids & Food

Tussen 11 uur en 14 uur is er een voedselochtend speciaal voor kinderen. Hoogtepunt van het programma: de bosbingo. Mis het niet en win mooie prijzen. Aanmelden voor de bingo kan ter plekke.
Voor wie: Kinderen

Zat 13 oktober: Oosterwold ontkiemt

Meer informatie volgt.Voor wie: Professionals

Zat 13 oktober: Rondleiding Floriadeterrein Food Special

Om 11u en om 14u is er een rondleiding over het toekomstige Floriadeterrein. Vanwege Dutch Agri Food Week staat de rondleiding extra in het teken van voedsel. Aanmelden kan door naam en telefoonnummer plus voorkeur voor tijdstip te mailen naar rondleiding@almere.nl Per rondleiding is er plaats voor 15 mensen. Verzamelen is bij het Floriadeterrein.

Zon 14 oktober: Lezing eetbare bloemen

Bloemenconnaisseur Anna Koster vertelt je alles over de eetbare bloemsoorten uit eigen tuin of balkon en de vele mogelijkheden, recepten en effecten. En uiteraard gaan we bloemen proeven en is er voor iedereen die wil een bijzondere Bloementrip.Voor wie: IedereenGratis aanmelden kan nu. Er is plaats voor 40 mensen.

Zon 14 oktober: Growing Green Spelduitreiking

Voor de elfde keer worden de Growing Green Spelden uitgereikt aan iedereen die bijdraagt aan een groen en gezond Almere. Nomineren kan door een naam en motivatie te mailen naar growinggreen@almere.nl De spelduitreiking belooft zeer bloemig te worden.

 

 

Het programma