Heeft jouw buurt al een Tiny Forest?

Jouw eigen mini-bos voor de buurt? Een groene oase bij jou om de hoek. Zie je het voor je? Maak je droom waar: Schrijf, teken of knutsel een plan! En stuur het op naar growinggreen@almere.nl Graag uiterlijk 29 april inleveren. Als je echt iets groots en moois gemaakt hebt, kan je het ook langsbrengen op het Stadhuis. Mail ons dan even voor een afspraak.

Soort bos

In totaal kunnen er dit jaar acht Tiny Forests verspreid over de stad geplant worden. Elk bos gaat weer anders worden. Je mag zelf een plan maken. Je kunt denken aan een bos speciaal voor vogels, een bos met eetbare planten en vruchten en ga zo maar door. Maar welk bos past bij jou? Bij de uitwerking van je plan wordt je geholpen door de gemeente Almere en IVN Flevoland (Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid).

Criteria

Een paar dingen zijn wel belangrijk bij een Tiny Forest. Belangrijk is bijvoorbeeld dat je samen met de buurt, de school of bekenden zelf verantwoordelijk bent voor het beheer. Daarnaast willen we graag de exacte plek weten waar jij denkt dat je bos het beste past: Naast je school, bij het buurthuis of in een leeg grasveldje of plantsoen. Ga daarom naar Google Maps, zet een pin op de exacte plek waar het bos moet komen en maak een screenshot voor ons. Zodat we: 'ergens in het Cascade Park' kunnen voorkomen.

Lees alle criteria in de handige checklist Tiny Forest

Dus, ga aan de slag en maak jouw plek waar de insecten zoemen, een egeltje schuilt, bomen groeien, je zelf kan verstoppen, samen kan bijkletsen of bramen plukken.

Lees de veelgestelde vragen

Tiny Forest