Direct naar paginainhoud

De veiligheid van alle partijen staat in deze situatie voorop. We zorgen er ten alle tijden voor dat de adviseurs die op pad gaan geen verkoudheidsklachten vertonen (hoesten, niezen, verhoging 38 graden). De veiligheid van de bewoners en onze medewerkers is onze eerste prioriteit.

Klimaatroute neemt maatregelen om ervoor te zorgen dat de dienstverlening de komende periode veilig kan verlopen.

We hopen u met onderstaande instructies meer duidelijkheid te geven over de maatregelen die Klimaatroute neemt om de veiligheid te waarborgen. Onderstaande instructies zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM. U mag ervan uitgaan dat al onze medewerkers zich aan onderstaande regels houden.

Bij verkoudheidsklachten gaat de energiescan niet door

De veiligheid van alle partijen staat in deze situatie voorop. We zorgen er ten alle tijden voor dat de adviseurs die op pad gaan geen verkoudheidsklachten vertonen (hoesten, niezen, verhoging 38 graden).

Desinfectiegel, reinigingsdoekjes en plastic handschoentjes

Onze adviseurs zijn voorzien van voldoende desinfectiegel waarmee zij voor-én na elke energiescan hun handen kunnen reinigen. Daarnaast worden contactpunten tussendoor afgenomen met reinigingsdoekjes. Adviseurs mogen daarnaast gebruik maken van plastic handschoentjes. Klimaatroute zorgt ervoor dat alle benodigde materialen aanwezig zijn om de dienstverlening veilig voort te zetten.

We houden altijd 1,5 meter afstand en schudden geen handen

Tijdens de energiescan houden onze adviseurs de geadviseerde afstand van 1,5 meter aan. We geven vanzelfsprekend dan ook geen hand aan de bewoners. Om er zeker van te zijn dat 1,5 meter ook echt 1,5 meter is maken de adviseurs gebruik van een 1,5 meter meetlint.

Herkenbaar gekleed

Tijdens het uitvoeren van de energiescans zijn onze adviseurs herkenbaar gekleed. Ze dragen een hesje met daarop het logo van Klimaatroute. Daarnaast communiceren we door de opdruk van het hesje naar de bewoners dat we ons houden aan de RIVM richtlijnen.

We betreden geen woningen

Voor het correct uitvoeren van onze dienstverlening is het niet noodzakelijk om de de woning te betreden. Tijdens het uitvoeren van de energiescan in coronatijd betreden we nooit het huis van de bewoner. Het wordt binnenshuis moeilijker om de anderhalve meter afstand te waarborgen en daarnaast willen we het risico minimaliseren dat onze adviseurs voorwerpen aanraken.