Skip to content

Almere in bloei

Almere in Bloei projecten

In 2022 komt de Floriade naar Almere en tot die tijd steunen wij, onder de noemer ‘Almere in bloei’ diverse ideeën en projecten die Almere groen en gezond maken. Heb je zelf suggesties om bij te dragen aan de groene ontwikkeling van de stad? Laat het ons weten via growinggreen@almere.nl.

Actie zet Almere in bloei!

Foto openingsactie Almere in bloei
Foto openingsactie Almere in bloei

In het voorjaar van 2018 konden Almeerders een tuintegel inleveren in ruil voor een gratis plantje uit het bijen- en vlinderassortiment bij een tuincentrum in de buurt. Met deze actie maken wij mensen bewust van de gevolgen die ontstaan door betegelde tuinen.

Door meer groen wordt er minder warmte in de stad vastgehouden, kan het regenwater gemakkelijker de bodem in en is er meer ruimte voor egels, vlinders, (wilde) bijen en andere insecten. En dáárdoor krijg je weer meer vogels en vleermuizen in de tuin. En tot slot: Een groene, goed onderhouden tuin is toch veel mooier?

Tijdens de actie in 2018 hebben Almeerders 3000 tegels ingeleverd. En op deze manier een bijdrage geleverd aan een groener en gezonder Almere.

Tulpen voor elke wijk

Bordje bij tulpenveld

De gemeente Almere en Flevolandse tulpenkwekers hebben in 2017/2018 in iedere Almeerse woonwijk tulpenbollen afkomstig uit de Flevopolder geplant. In elke wijk werden de bloembollen in perken van 30 à 40 m2 geplant met een machine; in drie wijken gingen kinderen aan de slag op basis van een eigen ontwerp.

Er is gekozen voor plekken waar veel bewoners langs komen en er van kunnen genieten. Een overzicht van deze plekken vindt u hier.

Bijenlint

Bijenlint Tennet zone

Onder de hoogspanningsmasten in Almere is in september 2017 een bloemen- en bijenlint ingezaaid. Hierdoor wordt deze zone nog groener en kunnen vlinders en bijen beter leven in onze gemeente.

Het lint loopt vanaf Elementendreef- Almere Poort, Gooise Kant via Lumièrepark in de Filmwijk, Tussen de Vaarten naar de Buitenhoutsedreef in Almere Buiten.

Duik in de week van ons water

Werk aan Ons Water is nooit af. Elke dag weer wordt er hard gewerkt om ons land waterveilig te houden. En om te zorgen voor voldoende en schoon water. Twee maal per jaar organiseren de waterpartners een Week van Ons Water. In het voorjaar is het thema schoon water en in het najaar waterveiligheid en wateroverlast. Dan kun je bij jou in de buurt kijken waar er wordt gewerkt aan ons water. En wat je zelf kunt doen om ons water schoon te houden en wateroverlast tegen te gaan.

De natte krant

Speciaal voor de Week van Ons Water verschijnt de ‘De Natte Krant’ met nieuws uit de Stad van het Zuiverste Water, Almere. Deze tweede editie staat vol met informatie, leuke weetjes en verhalen van mensen die 'iets' met het water in Almere hebben.

De Natte Krant downloaden

Logo GGC
Logo GGC