Skip to content

Groene buur

Groen Buur – maak je wijk groen en insect vriendelijk

De Groene Buur is een groene ambassadeur in iedere wijk van Almere. Daar werken we naar toe. Binnenkort kun je ze herkennen aan een groen paaltje in de voortuin. Wil je zelf Groene Buur worden, geef je dan op.

Wat is een Groene Buur

De Groene Buur is ambassadeur voor het vergroenen en insectvriendelijk maken van de buurt. Je bent een aanspreekpunt en inspirator voor de buurtbewoners. Iedere Groene Buur doet dat op zijn of haar eigen manier. Je bedenkt zelf activiteiten zoals bijvoorbeeld een ruilmiddag organiseren voor stekjes en bloemzaadjes. Je biedt hulp & advies aan bij het vergroenen van een tuin, een workshop insectenhotel maken of het organiseren van een insecten-speurtocht door de wijk. Het kan van alles zijn. We denken aan een of twee Groene Buren per wijk. De ene wijk is groter dan de andere, vandaar dat er soms meerdere Groene Buren in een wijk zijn. Onderling delen alle Groene Buren informatie, kennis en ideeën met elkaar uit. En inspireren zij elkaar.

Klaar voor de start

Als je begint als Groene Buur krijg je een startpakket met o.a. een aantal insectvriendelijke planten om uit te delen in de buurt. Zaaimengsels tbv de wilde bij en insecten, een herkenbaar regenjack met de tekst Groene Buur erop. En natuurlijk het tuinpaaltje. Zo ben je klaar voor de start! Heb je interesse om ook Groene Buur te worden, mail dan naar Sacha de Ruiter: sacha@duurzaamsociaal.nl. Zij is de projectleider van Groene Buur en neemt contact met je op.

GGC handje