Skip to content

Almere maakt groen

Almere maakt groen

Almere is een groene stad. Bewoners ervaren dat in ruim opgezette woonwijken met tuinen, groene entrees en fraaie randen langs oevers, parken en bossen. De natuur is altijd dichtbij om van te genieten. Bijvoorbeeld voor een wandeling, sport en spel of een terrasje aan het water.

Het groen en het water lopen als een samenhangend netwerk tussen de stadsdelen door. In de wijken verfijnt het zich en gaat via parken en grachten over in het buurtgroen. Naar buiten toe groeit het uit tot grotere gebieden: de bossen, de meren en natte natuurgebieden. Dat noemen we het Groenblauw Raamwerk van Almere.

Almere koestert dit unieke netwerk en wil het behouden en benutten. Samen kunnen gemeente, bewoners, ondernemers en (natuur)organisaties de gebruiksmogelijkheden en inrichting verbeteren. Bijvoorbeeld door de aanleg van een plukbos of schooltuin, het realiseren van een ontbrekend voetpad, het vestigen van horeca of zelfbeheer. Op die manier maken we Almere nog groener!

In het beleid ‘Kleur aan Groen’ lees je meer over de spelregels voor initiatieven en het netwerk het Groenblauw Raamwerk van Almere. 

GGC handje