Direct naar paginainhoud

Tiny Forest: dit jaar vijf nieuwe mini buurtbossen

Jouw eigen mini-bos voor de buurt? Een groene oase bij jou om de hoek. Zie je het voor je? Voor sommigen wordt die droom waar! Wij van gemeente Almere en IVN Flevoland deden een uitvraag aan Almere om met eigen plannen voor een mini buurtbos te komen en we kregen heel mooie plannen binnen! 

Bekijk op de kaart waar de nieuwe Tiny Forests komen. We zijn nu druk bezig met het planten. Hierbij het schema. Klik op de naam van het bos voor foto's en artikelen:

De Optimist - 15 november
Nobelhorst - 23 november
Koggepark - 29 november
Krachtveld - 7 december

Inheems bos

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan (ca. 200-300m2). Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Een ideale plek voor kinderen om te leren over de natuur. Het eerste mini buurtbos in Almere is vorig jaar geplant in het Cascadepark. De bossen stimuleren biodiversiteit en bieden kansen om klimaatproblemen tegen te gaan. En meer natuur in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving en een rustpunt voor stadsbewoners. Zo komt de natuur in steden steeds dichterbij.

Houd deze pagina in de gaten voor verdere updates. Ook op de site van IVN is veel informatie over Tiny Forest in Almere te vinden. Zelf meedoen door het helpen met planten en beheren van de bossen? Of andere mooie plannen? Mail dan growinggreenverberg dit@almere.nl