Skip to content

Floriade Parade

Floriade Parade

Help jij ons om Almere groener en gezonder te maken? Heb jij een mooi idee en sta je te trappelen om dat met jouw buurt, vereniging of organisatie op te pakken? Doe dan mee met de Floriade Parade! Vertel het ons en maak kans op een financiële kickstart van maximaal 1000 euro. Iedere maand belonen wij de vier beste en meest inspirerende initiatieven. Zo versterken we samen de groene en gezonde ontwikkeling van Almere op weg naar de Floriade!

Lees over de gekozen voorstellen in maart 2019.

Meer over de gekozen voorstellen volgt snel.

Hoe werkt het?

Vertel ons jouw idee. Download het aanmeldformulier voor de Floriade Parade. Vul dit in en stuur het op naar growinggreen@almere.nl. Waarom zet je je hiervoor in, wat wil je bereiken, hoeveel geld (maximaal € 1.000,-) heb je hiervoor nodig en waar wil je dit precies voor inzetten? Je ontvangt van ons een bevestiging van je aanmelding. 

Jury

De jury bestaat uit Tineke van den Berg (Stadsboerderij), Reiner Swaen (Energieambassadeurs), Tanya Egberts (5000stappen.nl), Freek Rebel (Staatsbosbeheer) en Loes Ypma (wethouder). Zij kijken maandelijks naar alle ingestuurde ideeën. Hierbij wordt gekeken naar het idee en of het voldoet aan de spelregels. Het liefst zien we ideeën die gedragen worden door meerdere mensen. Dus betrek je buren, je collega’s of je teamleden bij je idee. De jury bepaalt welk geldbedrag er uitgekeerd wordt. Iedere maand kiezen we de mooiste ideeën uit. We streven naar zoveel mogelijk initiatieven in heel de stad! Ook als jouw idee niet verkozen is, krijg je een bericht van ons.

Cheque

En dan aan de slag! Wethouder Ypma komt langs om de cheque te overhandigen en dan kun je beginnen om jouw groene idee werkelijkheid te maken. Kortom, download het aanmeldformulier voor de Floriade Parade, vul in, stuur op naar growinggreen@almere.nl en wie weet maak jij Almere nog mooier!

Nog vragen? Mail dan naar growinggreen@almere.nl Bekijk ook de Facebook van Growing Green Cities om op de hoogte te blijven van de leukste initiatieven.

Bekijk hier het item van Omroep Flevoland dat eind 2018 over dit onderwerp is uitgezonden.

Deadlines

Deelname in september: deadline 26 augustus.
Deelname in oktober: deadline 30 september.
Deelname in november: deadline 28 oktober.
Deelname in december: deadline 25 november.

GGC handje