Direct naar paginainhoud

Food challenge

Food challenge: Hoe kan iedere Almeerder lokaler en duurzamer eten?

Woon je Almere, dan woont de boer om de hoek. De Flevolandse polder kent daarvoor mogelijkheden genoeg. En toch komt ons voedsel van over de hele wereld. Gelukkig gebeurt er al veel om ons voedsel steeds meer duurzamer en lokaler aan te bieden en te kopen. Maar er kan nog meer. Daarom heeft de gemeente Almere een food challenge opgezet. En zijn we op zoek naar ondernemende inwoners met een briljant idee.  

De challenge

Heb jij een idee of project om lokale en duurzamer voedsel voor iedere Almeerder mogelijk te maken? Dien het dan nu in en maak kans op €1000,- kickstart om je idee verder te brengen! Maar liefst vijf inzendingen krijgen de kickstart. Vier ideeën worden door een jury gekozen en er is één publieksprijs. Zorg er dus voor dat er zoveel mogelijk mensen op jou stemmen.

Wil jij je steentje bijdragen dat nog meer inwoners van Almere lekker vers eten dat direct van de boer komt? Stuur je idee in of stem op één van de ideeën voor 16 november op www.stadsgesprekken.almere.nl of per mail naar infoverberg dit@almere.nl ovv food challenge.

De jury kijkt bij de beoordeling naar de volgende zaken:

  • De persoon, vereniging, club, stichting et cetera heeft een initiatief dat Almere ten goede komt.
  • Geef een goede onderbouwing waar het geld aan uitgegeven wordt. Honoraria of salaris vergoeden we niet. 
  • Uiteraard streven wij naar vele en verschillende ideeën en ideeën die de thema’s: Voedsel, lokaal, duurzaam en inclusie (voor mensen met een beperking)
  • De food challenge is alleen bestemd voor nieuwe ideeën. Dus een beheergroep van een volkstuin kan het geld niet aanvragen voor regulier onderhoud. Wel kan deze beheergroep met een nieuw idee voor de tuin komen.
  • Het idee moet echt bijdragen aan een groen en gezond Almere. Wat dat precies inhoudt, bepaal jij. Overtuig de jury!
  • Na de uitreiking van het geldbedrag en de start van de uitvoering willen we graag op de hoogte worden gehouden. Dat kan in woord & beeld. Deze beelden en uitkomsten laten wij graag aan heel Almere zien op sociale media en in Almere Deze Week.