Skip to content

Growing Green Speld

14e Spelduitreiking

Tijdens het Groentesoepfestival op zaterdag 5 oktober vindt de veertiende Growing Green Spelduitreiking plaats.

Voorafgaand aan de spelduitreiking presenteren wij het tweede Growing Green Cities-boek. Vijftig mooie, persoonlijke en inspirerende verhalen van Spelddragers, over hoe zij bezig zijn met de gezonde en groene stad. Aansluitend op de boekpresentatie is er voor iedereen groentesoep van overgebleven groenten, gemaakt door Stichting Buitengewoon Almere.

Zaterdag 5 oktober Rio de Janeiroplein, Almere Buiten

15:00 – 16:00 uur Uitreiking Growing Green 2-boek

16:00 – 17:00 uur 14e uitreiking Growing Green spelden

Het ontstaan van de Growing Green Speld

β€˜Er gebeurt al zoveel goeds en groens in Almere. We willen dat alleen veel meer laten zien.’ Dat was in 2014 de belangrijkste reden om te beginnen met de Growing Green Spelduitreiking. Growing Green Cities is het motto van de Floriade 2022 in Almere. Met de spelduitreikingen zetten wij groene en gezonde initiatieven in de spotlights. In februari 2018 was de negende spelduitreiking; nu hebben meer dan 300 mensen een Growing Green Speld in hun bezit.

We streven er naar om in 2022 tijdens de Floriade, 2022 spelddragers te hebben. Zodat we op de wereldtentoonstelling in 2022 kunnen laten zien hoe mooi groen, gezond en duurzaam onze stad is.

Bekijk wie op 15 juni tijdens de 13e Spelduitreiking een speld hebben gekregen. (PDF)

Meer dan een speld

Als Spelddrager behoor je tot het meest diverse groene netwerk van Almere, waarvoor wij twee keer per jaar iets leuks organiseren. Wij vinden het geweldig dat 'groene' Almeerders die elkaar niet kenden, elkaar via dit netwerk kunnen vinden en samenwerken. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren diverse plekken beschikbaar gesteld op verschillende markten in de stad, hebben we een Growing Green boek uitgegeven met vijftig inspirerende interviews, is er een wisselende mini-expositie in het stadhuis met portretten van spelddragers en zetten we regelmatig iemand in de spotlights op www.growinggreencities.nl en onze Facebook- en Twitterpagina. Kortom, een ideale manier om met je groene initiatief verder aan de weg te timmeren in Almere.

Benieuwd naar het boek van de Growing Green Spelddragers? We geven er drie weg, dus mail snel je naam en adres naar growinggreen@almere.nl.

11e Growing Green Spelduitreiking

Videoverslag van de elfde Growing Green Spelduitreiking. In totaal werden er op zondag 14 oktober 23 spelden uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor een Groen & Gezond Almere!

Logo GGC