Skip to content

Growing Green Speld

Nomineren

Ken jij iemand die echt bijdraagt aan een groen en gezond Almere? Een initiatief dat zich inzet om deze stad groener te maken? Laat het ons weten en nomineer die persoon of dat initiatief voor de Growing Green Speld!

Nomineren kan door onderstaand formulier in te vullen. Dit kan het hele jaar door. Wij verzamelen de gegevens en organiseren drie à vier keer per jaar een spelduitreiking. Kan de genomineerde niet naar een spelduitreiking komen? Dan blijft de nominatie staan voor een volgende uitreiking.

Nominatie Growing Green Speld

Nominatie Growing Green Speld

Het ontstaan van de Growing Green Speld

‘Er gebeurt al zoveel goeds en groens in Almere. We willen dat alleen veel meer laten zien.’ Dat was in 2014 de belangrijkste reden om te beginnen met de Growing Green Spelduitreiking. Growing Green Cities is het motto van de Floriade 2022 in Almere. Met de spelduitreikingen zetten wij groene en gezonde initiatieven in de spotlights. In februari 2018 was de negende spelduitreiking; nu hebben meer dan 400 mensen een Growing Green Speld in hun bezit.

We streven er naar om in 2022 tijdens de Floriade, 2022 spelddragers te hebben. Zodat we op de wereldtentoonstelling in 2022 kunnen laten zien hoe mooi groen, gezond en duurzaam onze stad is.

Nieuwsgierig naar alle Growing Green spelddragers? Bekijk hier de complete lijst met namen en initiatieven.

Meer dan een speld

Als Spelddrager behoor je tot het meest diverse groene netwerk van Almere, waarvoor wij twee keer per jaar iets leuks organiseren. Wij vinden het geweldig dat 'groene' Almeerders die elkaar niet kenden, elkaar via dit netwerk kunnen vinden en samenwerken. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren diverse plekken beschikbaar gesteld op verschillende markten in de stad, hebben we een Growing Green boek uitgegeven met vijftig inspirerende interviews, is er een wisselende mini-expositie in het stadhuis met portretten van spelddragers en zetten we regelmatig iemand in de spotlights op www.growinggreencities.nl en onze Facebook- en Twitterpagina. Kortom, een ideale manier om met je groene initiatief verder aan de weg te timmeren in Almere.

Benieuwd naar het boek van de Growing Green Spelddragers? We geven er drie weg, dus mail snel je naam en adres naar growinggreen@almere.nl.

Spelduitreiking op 8 februari 2020 tijdens het Steigerfestival

GGC handje